Sól z morza martwego

Wyjątkowe właściwości Morza Martwego, stanowiącego najbardziej zasolony zbiornik wodny na ziemi wykorzystywane są także w kosmetyce i medycynie naturalnej. Jego woda zawiera 53% chlorku magnezu oraz 37% chlorku potasu, a także, chrom, cynk, mangan, miedź, żelazo i inne minerały.

Sól z Morza Martwego stanowi zatem doskonały produkt do codziennej pielęgnacji skóry, wyróżniając się unikalnymi właściwościami pielęgnacyjnymi, leczniczymi oraz terapeutycznymi. Pozwala redukować nerwice i napięcia mięśniowe, bóle stawów i reumatyczne, a także ograniczać nadmierne pocenie się oraz zakażenia grzybicze. Działa wspomagająco w leczeniu takich schorzeń, jak łuszczyca, grzybice, różnego rodzaju stany zapalne, takie jak atopowe zapalenie skóry. Doskonale sprawdza się w walce z trądzikiem i wypryskami skórnymi.

Kuracje z wykorzystaniem soli z Morza Martwego wykazują także skuteczne działanie w zwalczaniu cellulitu i rozstępów oraz wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn. Kąpiele solankowe z wykorzystaniem soli karnalitowej pozwalają również uzupełniać niedobory magnezu, doskonale relaksują i pomagają obniżyć stres.


na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 26 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 26 elementów