olej shea. płynna forma masła shea. idealny do masażu 100 ml

Olej shea, płynna forma masła shea. Zobacz większe

Nowy

Olej shea, płynna forma masła shea. Polecany dla skóry wrażliwej, często podrażnionej, alergicznej, suchej, wystawianej na częste promieniowanie słoneczne i UV. Świetny do masażu, długotrwale nawilża i odżywia. Efekt aksamitnej, zdrowej, promiennej skóry  widać po pierwszym nasmarowaniu.


Więcej szczegółów

15,99 zł

Dodaj do listy życzeń

Opinie o CosmoSPA na Opineo.pl

Więcej informacji

OLEJ SHEA

PŁYNNA FORMA MASŁA SHEA
INCI : LIQUID SHEA BUTTER
Polecany dla skóry wrażliwej, często podrażnionej, alergicznej, suchej, wystawianej na częste promieniowanie słoneczne i UV.
Olej SHEA jak i masło otrzymywany jest z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka).
Olej shea jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Dlatego olej idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy. O jego dużej wartości stanowi fakt, że w znacznej mierze składa się z frakcji tłuszczowej nie ulegającej zmydleniu oraz odżywczych triglicerydów.
Forma ta jest dużo droższa i mniej dostępna.
Olej shea wykazuje wielokierunkowe działanie :
- łagodzi podrażnienia
- nawilża skórę i niweluje stany zapalne
- leczy oparzenia słoneczne
- chroni skórę przed promieniowaniem UV i niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi
- nadaje skórze jedwabną gładkość
- zmiękcza
- polecany do pielęgnacji łamliwych włosów, rewitalizuje je i nadaje połysk
- jest bardzo pomocny przy dermatozach
- trądziku
- łuszczycach
- koi skórę
- szybko regeneruje skaleczony naskórek
- dzieki fitoesterolom działa również przeciwzapalnie stąd w szerokim zakresie działa na różne choroby skórne, regeneruje ją i doprowadza do równowagi
- świetnie regeneruje podrażnienia po depilacji i goleniu
Olej po aplikacji pozostawia na skórze jedwabiste uczucie. Jest idealnym składnikiem serum do twarzy i olejków do ciała. Zaleca się go również stosować jako składnik pomadek, kremów ochronnych i preparatów do skóry wrażliwej ze względu na jego właściwości przeciwzapalne.
Jako że obfituje w zestaw naturalnych oksydantów, może być dodawany jako składnik do produktów przeciwzmarszczkowych.
Zalecane stężenie:
mleczka i kremy 3-20%
balsamy 5-10 %
mydła 3-10 %
odżywki do włosów 3-5 %
serum nawilżające i olejki do masażu 100 %
IDEALNY DO OPALANIA
ŚWIEŻA DOSTAWA !!!!
PRODUKT NATURALNY
Technicznie rzec biorąc...
Profesjonalny surowiec kosmetyczny
Konsystencja : olej
Kolor : słomkowy
Zapach : orzechowy
Waga netto : 100 ML ( BARDZO WYDAJNY )

Opinie

Produkt nie został jeszcze skomentowany. Aby móc dodać opinię, musisz być zalogowany.

Napisz opinię

OLEJ SHEA. PŁYNNA FORMA MASŁA SHEA. IDEALNY DO MASAŻU 100 ML

OLEJ SHEA. PŁYNNA FORMA MASŁA SHEA. IDEALNY DO MASAŻU 100 ML

Produkty powiązane